سیستم معاملاتی NTD چیست؟ | New Trading Dimensions
سیستم معاملاتی NTD یک استراتژی معاملاتی بر پایه مدیریت ریسک و مدلهای ریاضی است که تلاش میکند بیشترین سود را نصیب تریدرها کند. در این استراتژی معاملاتی از چند اندیکاتور به صورت همزمان استفاده میشود. در صورتی که تمامی این اندیکاتورهای پاسخ مثبت بدهد، یک معامله گر وارد بازار میشود. در صورتی که هر یک از اندیکاتورها نتیجه متناقض نشان دهد، ورود به معامله لغو میشود. البته افراد ریسک پذیر در این مرحله با کاهش حجم معاملاتی و استفاده از سیستم هج در خلاف جهت نیز معامله میکنند. این موضوع به این معنی است که در یک زمان دو معامله خرید و فروش با نسبتهای متفاوت باز خواهد شد. دقت کنید که این سیستم معاملاتی ابعاد متفاوتی دارد، اما در دسته بندی تکنیکال قرار میگیرد. مبدع این روش به روانشناسی بازار، مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک توجه بسیار زیادی دارد. به همین دلیل است که تریدرهای با تجربه تمام تلاش خود را به کار میگیرند که بر اساس تحلیل جامع و چند بعدی روی چارت به دنبال نشانه های معامله خرید و فروش بگردند. سیستم معاملاتی NTD در تایم فریم میان مدت و بلند مدت بازدهی بالایی دارد. اگر سیستم معاملاتی شما بر اساس اسکلپ طراحی شده است، وین ریت این روش بالا نخواهد بود و حتی میتواند از نظر ساختاری به سایت شما آسیب نیز وارد کند. سیستم معاملاتی NTD بیل ولیامز برای تریدرهای مبتدی اندکی گیج کننده است و نیاز است که هر جزء را به خوبی بشناسند. به همین دلیل است که استراتژی معاملاتی به صورت چند بعدی طراحی شده است.
اجزای استراتژی معاملاتی NTD چیست؟
در این بخش قصد داریم مهمترین اصول معاملاتی سیستم معاملاتی NTD بررسی کنیم. به همین دلیل هر بخش را به صورت تکنیکال و روانشناسی بازار در نظر خواهیم گرفت. نکته ای که از نظر تریدرهای مبتدی و مدرسین کم تجربه پنهان میماند، شرایط مارکت است. در صورتی که مارکت تغییر ماهیت دهد و از حالت ریسک پذیر به حالت ریسک گریز تغییر ماهیت دهد، نحوه استفاده از آن نیز دستخوش تغییراتی خواهد شد که در ادامه به صورت دقیق بررسی خواهیم کرد.
اندیکاتور Alligator
اولین اندیکاتور که در سیستم معاملاتی ان تی دی مورد بررسی قرار میگیرد، اندیکاتور تمساح بیل ویلیامز است. در این اندیکاتور سه میانگین متحرک وجود دارد که در تایمهای مختلف قابل استفاده است. نکته بسیار جذابی که در استفاده از اندیکاتور باید مد نظر قرار دهید، استفاده در بازار دارای روند است. اندیکاتور Alligator در مناطق رنج عملکرد خوبی ندارد و نمیتواند به عنوان یک ابزار موفق مورد استفاده قرار گیرد. خطوط اندیکاتور الیگیتور به رنگ آبی، قرمز و سبز میباشد. که اولین رنگ بالاترین تعداد کندل را دارد و رنگ سبز که آخرین میانگین است، کمترین تعداد کندل را در خود جای خواهد داد. حوه استفاده از این اندیکاتور بسیار ساده است، هر زمان که خط آبی با میانگین متحرک بالاتر دو خط دیگر را از پایین به سمت بالا قطع کرد و در بالای نمودار شمعی قرار گرفت، سیگنال قوی فروش صادر میشود. برای درک بهتر این موضوع به تصویر پایین نگاه کنید. اولین دایره مشکی نشان دهند سیگنال خروج اندیکاتور تمساح بیل ویلیامز است. دومین دایره مشکی نیز نشان دهنده سیگنال خرید اندیکاتور الیگیتور میباشد. در این حالت میانگین متحرک آبی رنگ خط سبز و قرمز را از بالای به سمت پایین شکسته است و از همه مهمتر در زیر نمودار کندلی قرار گرفته است که به معنای حمایت و خرید در بازار میباشد.
اندیکاتور فرکتال یا فراکتال | Fractals
اندیکاتور فرکتال از فلش های خاکستری رنگ کوچکی تشکیل شده است که در نقاط تغییر روند قرار میگیرد. «در تصویر زیر برای مقاومت از رنگ قرمز و برای حمایت از رنگ سبز استفاده شده است» این اندیکاتور بر اساس تنظیمات اولیه دقت بسیار پایینی دارد و پیشنهاد میشود که از آن استفاده نکنید. اما اگر اعداد فرکتال ها را تغییر دهید، میتوانید استفاده خوبی از آن داشته باشید و با آن نقاط عطف بازار را با دقت بسیار بالایی به دست آورید. دقت کنید که این اندیکاتور یک اندیکاتور تاخیری شناخته میشود و به همین دلیل برای تحلیل میان مدت عملکرد خوبی خواهد داشت. به تصویر زیر نگاه کنید تا درک بهترین از آن به دست آورید.
اگر از سیستم معاملاتی NTD استفاده میکنید، باید آن را به عنوان قوانین اولیه مد نظر قرار دهید. به عنوان مثال زمانی که اندیکاتور الیگیتور روند را تایید میکند و از اندیکاتور فرکتال استفاده کنید تا بخش های بعدی معاملات خود را ثبت نمایید. در این صورت میتوانید عملکرد آن را به صورت ویژه بالا ببرید. دقت کنید که دید شما به اندیکاتور فرکتال باید به صور مولتی تایم فریم باشد. یعنی از فرکتال دو تایم بالاتر برای تایید روند دو تایم پایینتر استفاده کنید.
اندیکاتور شتاب (Accelerator Oscillator - AC)
در بخشهای قبلی به این موضوع اشاره کردیم که سیستم معاملاتی NTD در بازار روند دار قابل استفاده است. حال برای اینکه اطمینان حاصل کنید که یک بازار دارای روند است، باید از اندیکاتور اکسلیتور بیل ویلیامز استفاده کنید. زمانی که ارتفاع ستونهای اندیکاتور کم میشود به این معنی است که در بازار رنج قرار دارید. زمانی که ارتفاع میلهها افزایش پیدا میکند به معنی شروع روند جدید در بازار است.
دقت کنید که روند اصلی زمانی برای شما قابل درک است که به صورت مولتی تایم فریم به تایم بالاتر و تایم پایینتر نگاه کنید و در نهایت درمورد روند تصمیم گیری کنید. دقت کنید که این اندیکاتور در تایم بالا قابل استفاده است و برای تایم پایین باید تعداد کندلهای محاسبه شده آن را بیشتر کنید تا به نتیجه ایده آل خود دست پیدا کنید. سپس در گذشته بازار بررسی کنید که تنظیمات تا چه اندازه با فرمت اصلی قابل بررسی است.
شاخص تسهیل بازار (Market Facilitation Index - MFI)
یکی از شاخص های چند وجهی به نوعی سخت بازار که در مورد آن اطلاعات بسیار زیادی وجود دارد، شاخص MFI است. این شاخص معمولا به ارتباط قیمت و حجم معاملات مربوط است و به دنبال سفارشات درشت میباشد. دقت کنید رفتار این اندیکاتور تکنیکالی در هر سبک معاملاتی متفاوت است و به همین دلیل باید آن را با جفت ارز مناسب خود بررسی کنید. به عکس زیر نگاه کنید هر گار که قیمت از محدوده امن خود خارج شده است، قیمت تغییر روند میدهد. منظور از تغییر روند این است که مناطق رنج بازار را شناسایی کنید و در آن معامله انجام ندهید. دقت کنید که سیستم معاملاتی NTD به دنبال شناسایی مناطق شتابدار بازار است.
مزایا و معایب سیستم معاملاتی NTD چیست؟
این سیستم معاملاتی نیز مانند هر سیستم معاملاتی دیگری دارای نقاط ضعف و قوت بسیار زیادی میباشد. با این وجود قصد داریم بخشی از مزایای و معایب سیستم معاملاتی NTD را بررسی کنیم. البته مزایا و معایبی را بررسی خواهیم کرد که بر اساس استراتژی های پرایس اکشن قابل تایید و رد میشود.
مزایای سیستم معاملاتی NTD
- با استفاده از چند اندیکاتور و همچنین بررسی مولتی تایم فریم دقت تصمیم گیری بسیار بالایی دارد.
- ریسک هر پوزیشن با توجه به تاییده چند اندیکاتور صادر خواهد شد و واگرایی یا همگرایی هر پوزیشن از اهمیت بسیار زیادی است.
- به سادگی قابل آموزش است و حتی تریدرهای تازه کار نیز با اندکی تمرین میتوانند صفر تا صد این اندیکاتور بسیار جذاب را آموزش ببینند.
- سیستم معاملاتی NTD به صورت مولتی مارکت قابل است و به کمک آن میتوان انعطاف پذیری بالایی در هر معامله به دست آورد.
- تحلیل جامع از هر معامله به دست آیید و بر اساس آن میتوان ساختار مولتی تایم فریم را بهتر درک کرد. دقت کنید که این رفتار زمانی اهمیت پیدا میکند که پله های مدیریت سرمایه شما بر اساس هر تایم فریم تعریف میشود.
- با توجه به این که واگرایی بین چند اندیکاتور قابل بررسی است، تریدرهای حرفهای برای به دست آوردن روانشناسی در بازار از آن کمک میگیرند. زمانی که اندیکاتورها نتایج یکسانی ندارند.
معایب سیستم معاملاتی NTD
- نیاز به شناخت هر ابزار به صورت مجزا دارد و در صورت تحلیل اشتباه یک اندیکاتور داده های حجمی و مدیریت سرمایه شخص با مشکل مواجه میشود.
- این استراتژی تعداد سیگنالهای بسیار زیادی تولید میکند و تایم فریم پایینتر نیز تعداد آن بیشتر خواهد شد. به همین دلیل شناسایی سیگنال صحیح کار ساده ای نخواهد بود.
- مدیریت ریسک به سختی انجام میشود و معامله کننده باید با سیستم های هج آشنایی داشته باشد.
- تجزیه و تحلیل سیستم معاملاتی NTD کار ساده ای نخواهد بود و اندکی زمان بر است. به همین دلیل است که نمیتوان برای اسکلپ در تایم پایین از آن استفاده کرد.
- نوسانات و خطای آن در تایم فریم 1 ثانیه بسیار بالا است و با تغییر تنظیمات نیز احتمال تداخل در انتخاب هر بخش بسیار زیاد خواهد بود.
- امکان اضافه کردن اندیکاتورهای روندی مکمل به آن تقریبا صفر است و تحلیل را با خطا همراه میکند.
در این پست آموزشی به صورت ویژه در مورد سیستم معاملاتی NTD بیل ویلیامز صحبت کردیم. در صورتی که سوال و چالشی در مورد آن دارید، میتوانید از طریق بخش نظرات آن را با ما مطرح کنید تا همکاران ما در کوتاهترین زمان ممکن پاسخ آن را برای شما ثبت کنند. اگر بخواهیم یک جمع بندی کلی از نکات مطرح شده خدمت شما عزیزان مطرح کنیم، باید بگوییم که سیستم معاملاتی NTD یک مجموعه اندیکاتور شخصی سازی شده است که با استفاده نوسانات قیمت و همچنین روانشناسی بازار به دنبال مشخص کردن مسیر میباشد. در صورتی که از این سبک معاملاتی لذت میبرید، حتما کتاب تجارت هرج و مرج بیل ویلیامز را نیز مطالعه کنید.